Fullmatad litteraturhelg i mars. Den 21 mars kommer Poesimässan till Göteborgs stadsbibliotek och samma helg pågår Göteborgs Romanfestival på Göteborgs litteraturhus och Musikens hus.

På Världspoesidagen den 21 mars ordnas Poesimässan för första gången i Göteborg. Arrangemanget hålls i år för sjunde året i rad, och har tidigare anordnats av Stockholms Stadsbibliotek. I år tar dock Göteborgs Stadsbibliotek över.

– Vi är otroligt glada att Poesimässan har migrerat till Göteborg, samarbetet med Stockholms Stadsbibliotek är roligt och Poesimässan betyder mycket för våra besökare och för poesin, säger Miriam Lannge Lidin, bibliotekarie på Stadsbiblioteket Göteborg i ett pressmeddelande.

Hittills har ett tjugotal förlag och ett fyrtiotal poeter anmält sig till mässan, som bland annat kommer erbjuda uppläsningar, samtal och workshops.

Samma helg som Poesimässan arrangeras Göteborgs romanfestival på Göteborgs litteraturhus och Musikens hus, och som en uppvärmning inför denna maxade litteraturhelg anordnas en gemensam inledning den 19 mars med samtal kring litteraturstaden Göteborg.

– Då kommer vi även att presentera våra respektive program som pågår under helgen på Poesimässan och Romanfestivalen, säger Miriam Lannge Lidin.