Något för alla. Hallå där Jennie Wangel, bibliotekarie på Frölunda bibliotek, som tillsammans med Högsbo och Askims bibliotek anordnar Word-festival 25–30 juni. Festivalen är ny, berätta!

1366.jpg
– Kulturhuset i Frölunda går ner i verksamhet under sommarmånaderna och under några år har man flyttat ut i Positivparken i stället och anordnat kulturevenemang där. Biblioteken har i år valt att slå ihop våra program till en veckas festival i stället. Det känns jättekul!

Vad händer på festivalen?
– Den heter ju Word-festival så det handlar mycket om ordet. Vi hoppas att alla ska lockas av ordet på olika sätt. Det blir till exempel poesi-workshop på arabiska och svenska, författarbesök av Lena Ollmark och bokkalas för de små. På lördagen blir det ParkPoesi i Positivparken. Det blir något av en final för festivalen och då hoppas vi att besökarna tar med sig en filt och har picknick eller grillar på Positivparkens grillar.

Vilka tycker du ska komma på festivalen?
– Precis alla! Vi har försökt tänka ut programpunkter för alla åldrar och alla människor. Vi håller till i Positivparken, Högsbo bibliotek, Linden fritidsgård och Frölunda bibliotek

Vilken programpunkt får man absolut inte missa?
– Park Poetry Slam tror jag blir häftigt. Det har vi aldrig haft i parken innan. Det är ett poesibattle där publiken avgör vem som vinner.