Den 25–28 september är det dags för alla bokälskare att styra kosan mot Svenska Mässan och sälla sig till trängseln. Nytt för i år är ett sagorum, där barnen bland annat kan träffa Pija Lindenbaum som skrivit ”Gittan och gråvargarna” och författarna bakom Bert- och Sune-böckerna Anders Jacobsson och Sören Olsson.

Nobelpristagaren Arvid Carlsson är en flitig deltagare på det särskilda forskartorget, som blir hela 500 kvadratmeter stort.

Bland de västsvenska författarna på Bok & Bibliotek märks bland annat Sven Yrvind, som nyss kommit ut med ”Konstruktören, en oceanseglares väg”, deckardebutanten Camilla Läckberg som skrivit ”Isprinsessan” som utspelar sig i Fjällbacka, Marcus Birro, Christine Falkenland och många andra.

Kertesz och Coelho

Bland de utländska gästerna märks Imre Kertesz (nobelpristagare i litteratur), Paulo Coelho (som skrivit bland annat bästsäljaren ”Alkemisten”), Anna Politkovskaja (enda journalisten inne på Dubrovkateatern vid gisslandramat i Moskva förra året) och Christine Nöstlinger (fick det första Astrid Lindgren-priset).

Så gott som alla förlag finns som vanligt på plats. I år blir det också mycket bild, Svenska Fotografers Förbund medverkar, och Svenska Kyrkan visar Årets bilder.