För tjejer och transpersoner. Föreningen Popkollo ordnar musikläger i Angered 3-6 november. Deltagarna får lära sig att spela i band och skriva egna låtar. ”Musikbranschen har svårt att hitta tjejer som spelar gitarr, är trummisar och låtskrivare. Det vill vi ändra på”, säger Emelie Odelberg, Popkollo i Göteborg.

Anmälan Popkollos höstlovskollo

Popkollo riktar sig till tjejer och transpersoner. Dagarna med musik handlar lika mycket om att deltagarna kan hitta ett sammanhang där de får vara sig själva.

– Vi ser det som ett socialt arbete med musiken som hjälpmedel, säger Emelie Odelberg, verksamhetskoordinator Popkollo Göteborg.

Roliga aktiviteter under veckan
Det krävs inga förkunskaper för att vara med på höstlovskollot. Under lovdagarna får deltagarna prova på instrumenten bas, gitarr, trummor, sång och keyboard. Sedan blir deltagarna indelade i band som kommer att skriva låtar och repa med coacher.

– Det blir många roliga aktiviteter under veckan. Allt ifrån praktiska tips om hur man ställer in ljudet på sin förstärkare till workshops i låtskrivande och lyssna till spännande berättelser om artister och musiker som utvecklat populärmusiken, säger Emelie Odelberg.

Kulturskolan i Angered är med och stöttar höstlovskollot ekonomiskt.

– För oss är det ett sätt att nå nya målgrupper, nå andra som kanske inte söker sig till oss annars. Förhoppningen är att de kan fortsätta intresset hos oss, samtidigt som vi erbjuder fördjupning för dem som redan går hos oss, säger Annajohanna Lindskog, Kulturskolan i Angered.

Betala vad du kan
Popkollo använder sig av en flytande deltagaravgift. Deltagarna får i samråd med sina vuxna avgöra vad de kan betala på en skala mellan 150 och 1 500 kronor. Om även den lägsta avgiften är för hög går det här att ansöka om lägre deltagaravgift från Popkollofonden.

– Vi vill inte att pengarna ska vara ett hinder, säger Emelie Odelberg.

20 platser finns på höstlovskollot, och det är öppet för personer även från andra stadsdelar än Angered. Den rekommenderade åldern är 12 till 16 år.

– Är du lite yngre eller äldre kan du prova att söka ändå.