Mattia Poggi, en av Italiens mest populära tv-kockar just nu, kommer till Göteborg i nästa vecka för att spela in fem avsnitt i sitt matlagningsprogram i Göteborg. Feskekyrka, Konstmuseet, Fond, Oceanbryggeriet och Klädesholmen är några av de platser som den unge TV-kocken kommer att besöka i sitt program Mattia on tour.

– Tanken är att han ska fånga upp landets traditioner, ge sig ut på stan, träffa kockar, matproducenter och även vanliga göteborgare för sedan inspireras till egna rätter, berättar Eva Lehmann på Göteborg & Co.

Allt som allt ska det bli fem halvtimmeslånga avsnitt, på temana fisk och skaldjur, svensk fikatradition, konst och mat, öl samt sill. Filminspelningen kommer att pågå i tre dagar: tisdag till torsdag i vecka 39.

Ingen slump att han kommer hit

Programmen kommer att sändas på två italienska betalkanaler, men också att synas på kanalerna segna webbsajter och tidningar.

Det är för övrigt ingen slump att Mattia Poggi kommer just till Göteborg. Göteborg & Co har med hjälp av Visit Sweden fått kontakt med TV-program som reser runt i Europa.

– Kanske blir det lite mer italienska turister efter det här, vi får väl se. Kanske kan det inspirera någon att åka hit, säger Eva Lehmann.