Loppis, löptävling, hoppborgar, superhjältar och massor av musik.  Populära Tynneredsdagen växer för varje år. I fjol besökte upp emot 15 000 personer festligheterna och i år hoppas arrangörerna på minst lika många. På söndag 12 maj är det 39:e året i rad som Tynneredsdagen arrangeras, nu större än någonsin.

– Ja, det är jätteroligt. Den här dagen blir bara större och större, till ytan, antal aktiviteter och besökare, säger Mattias Rezler, från stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg, och som jobbat med dagen i 15 år.

Tynneredsdagen är en riktig familjedag, med massor av aktiviteter – för alla åldrar och alla smaker. Här berättar vi om några av alla saker som händer.

Massor av musik
Det blir gott om musik. Kulturskolan visar upp vad deras elever kan och här blir det uppträdanden av pop- och rockband, körsång med El Sistema men också stråk- och blåsmusik. Dessutom uppträder artister som Bragi – känd från Idol 2018 och uppväxt i Tynnered – samt Gormét och Robert Xalino & Orandi.

En familjedag innebär att det finns gott om roligt för barnen. Tivoli-området har utökats med mer aktiviteter och där finns hoppborgar, karuseller, hinderbana och annat spännande. Sagocafét är på plats och läser sagor och under dagen dyker superhjältarna fån Superhjältar mot cancer upp – ta chansen att ta en selfie med just din superhjälte.

Den som hellre vill röra på sig springer förstås Tynneredsloppet, eller Lilla Fredsloppet, som det också heter. Loppet är 1,9 kilometer för de under 12 år och 3,5 kilometer för de över 12 år och startar klockan 13.40. Det kostar inget att vara med och alla är vinnare, det sker in ingen tidtagning. Nummerlapp hämtas på Vättnedalsskolan från klockan 12.10.

Fynda på loppis
På plats finns också en bakluckeloppis, som var mycket välbesökt förra året. För den som blir hungrig finns food trucks och föreningar som säljer falafel, kebab, langos,

Bragi, känd från Idol 2018 och uppvuxen i Tynnerred, uppträder på Tynneredsdagen.

burritos, vegetariskt och vegansk.

Under dagen finns också möjlighet att träffa lokala organisationer, till exempel Önnereds handbollsklubb, Streetgames, Tynnereds scoutkår och Opalkyrkans scouter. Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg har ett tält dit alla är välkomna, bland annat visas en utställning om planerna för nya Opaltorget.

– Vi vet att Tynneredsdagen är uppskattad. Och det känns jättebra att kunna ordna något här på plats, där lokala krafter bidrar och visar upp sig och där vi kan har roligt tillsammans, säger Mattias Rezler.

Tynneredsdagen arrangeras av Göteborgs Stad i samarbete med Bostadsbolaget, Familjebostäder, Stena Fastigheter och Proletären FF.