Djur, pärlor och målning. Prova hur det är att sköta höns och kaniner. Eller skapa konstverk med kol och akvarellfärger. Nu är det hög tid att anmäla sig till vårens kurser för unga på Plikta i Slottsskogen.

– Kaninkursen är väldigt populär, det finns bara några få platser kvar, säger Mia Elnegård, fritidsassistent på Plikta parklek.

Plikta är numera inte bara en populär lekplats, utan även en bemannad verksamhet, en parklek.

Djurkurser
– Vi startade vår kursverksamhet förra året och i vår har vi en eller två kurser i månaden, med max tio deltagare varje gång. Djurkurserna arrangerar vi i samarbete med Slottsskogens djurskötare, berättar Mia Elnegård.

Kurserna är ”engångs”, alltså bara ett tillfälle och max en och en halv timme.

Målgruppen är barn och ungdomar mellan 6 och 16 år. En del kurser vänder sig till 6 – 9-åringarna medan andra passar bättre för 10–16-åringarna.

Textilmålning
I februari har det redan varit en kurs i att skapa smycken av pärlor. I mars blir det textilmålning och hönskurs, i april kan man lära sig måla på glas och i maj blir det kol- och akvarellmålning samt kaninkurs.

Alla kurser är gratis. Anmälan görs via mail: plikta@majornalinne.goteborg.se

Efter den stora ombyggnaden av Plikta för ett och ett halvt år sedan finns här personal varje dag mellan kl 10 och 17. De lånar ut cyklar, spel och andra lekredskap och ordnar aktiviteter för barn som kan gå hit efter skolan.

– Vi är tre heltidsanställda fritidsassistenter och några timanställda. Vi har aktiviteter varje dag. Och allt är gratis, för att alla ska kunna vara med, säger Mia Elnegård.