Nu kan hyresgäster i Poseidon se utställningen Gud har 99 namn för halva priset. Dessutom får man en guidad tur av särskilt utbildade multireligiösa guider. Utställningen ger en inblick i sex världsreligioner: judendom, kristendom islam, hindusim, buddhism och sikhism.

– Det här med guiderna är det som är riktigt bra med utställningen, De ungdomar som utbildas behöver bara lova en enda sak och det är tala väl om alla religioner, säger Lennart Engström på Levande Historia.

Utställningen ger en inblick i sex världsreligioner: judendom, kristendom islam, hindusim, buddhism och sikhism. Den vänder sig till de som är nyfikna på hur de stora världsreligionerna påverkar oss. Besökaren får möjlighet att prova kläder, gissa mat och besöka ett minitempel. Dessutom svarar de multireligösa gudierna på frågor.

Oklart vad som händer efter 2009

– Utställningen handlar om att vi ska lära oss att leva tillsammans och där tror jag att den kan vara ett steg på vägen, säger Lennart Engström.

Gud har 99 namn har funnits sedan 2004 och har stöttats av Levande Historia med ungefär 200.000 kronor årligen. Det innebär att ungefär 20 procent av de medel som Levande Historia haft för olika insatser de senaste åren gått till utställningen. Men framtiden för utställningen är oviss. Vad som händer efter 2009 är oklart.

– Det finns inga politiska beslut om en fortsättning eller att den ska pågå i evig tid, men frågorna blir bara viktigare och viktigare. Jag tycker utställningen har varit ett bra forum för dialog, säger Lennart Engström.

Fotnot:
Utställningen finns vid Norra Kustbanegatan 15-17, bredvid Gårda Spar Hotell.