Inbjudande och vackert. Positivparken i Frölunda har fått ny belysning som ska göra det trevligare att vistas i området även när det är mörkt. På fredag 26 november invigs belysningen och det blir korvgrillning, musik och reflexjakt.

Positivparken sträcker sig från 1200 kvadrat vid Frölunda Torg och bort till Frölundaskolan. Här finns en rolig utflyktslekplats, stora grönytor, boulebanor, en scen med mera. Nu är parken även bättre belyst.

– Vi fick så kallade trygghetspengar när vi fortfarande var stadsdelen Askim-Frölunda-Högsbo för att öka tryggheten i stadsdelen. Då bestämde vi att ett projekt skulle vara att öka belysningen här. Vi gjorde även en hinderbana och ett utegym för att öka aktiviteten i parken, säger Helene Melin, enhetschef för fritidsverksamheten i socialförvaltning sydväst.

Vackert och inbjudande

Samma arkitekt, Kristina Hedvall Larsson, som planerade Positivparken har även ansvarat för utformningen av den nya belysningen. Men besökare och personal som jobbar i parken har fått tycka till.

– Det är inte bara det att det blir ljust, utan belysningen är vacker också. Det ska se inbjudande ut. Flera träd är upplysta till exempel, säger Helene Melin.

Kulning och korvgrillning

På fredag 26 november blir det en invigning i parken för att uppmärksamma den nya belysningen. Det blir tal av ordförande för socialnämnden Sydväst och park- och representant för naturförvaltningen. Agnes, Ida och Petrix, som tidigare uppträtt i parken med sin kulning – en lockteknik som användes på fädbodarna förr – återvänder.

Det blir även reflexjakt och tipspromenad.

– Det här med reflexer knyter ju an lite till vår årstid och mörkret. Det är heller ingen tillfällighet att vi gör den här invigningen på kvällen. Vi vill visa att man kan vara här en fredagskväll, säger Helene Melin.

Poseidon, som har många bostäder i anslutning till parken, bjuder på glögg och pepparkakor.