Lördag 22 september på Blå Stället. Angereds bokmässa vill lyfta litteraturen och poesin i förortsområden och rikta ljuset mot hur representationen ser ut i Litteratur-Sverige i dag. På programmet står bland annat panelsamtal och presentationer. Alexandra Pascalidou finns på plats och berättar om sin nya bok Mammorna.

Angereds bokmässa är en ny arena för skrivande personer – etablerade och oetablerade – både i Angered och andra förorter i Göteborg. Den äger rum på Blå Stället i Angered mellan klockan 11–17 lördag 22 september.

Dagen invigs klockan 11 med tal och läsningar på Stora scenen av initiativtagarna José Romero och Yarko Rhea Salazar. Förutom författarsamtal och poesiläsningar blir det två längre panelsamtal på Stora Scenen.

Klockan 12.10 presenterar Alexandra Pascalidou sin bok Mammorna, där hon låter läsarna får möta 19 mammor bosatta i Sveriges mest utsatta områden.

Massor med aktiviteter
Det blir också aktiviteter på Ungdomsscenen, Ateljén, Studion och Barnens scen. Blå gången, Blå Ställets stora hall, är fylld med bokbord, författare och förlag. I Writers corner kan besökare anmäla sig för en kortare läsning.

Arrangemanget genomförs av Kulturhuset Blå Stället i samarbete med Folkets Hus Hammarkullen, Blå Ställets Vänner och Angereds bibliotek med stöd av ABF Göteborg och Kultur i Väst. Evenemanget är en del av Göteborgs 400-årsjubileum med extra fokus på Go Global 2018.