På söndag invigs en boulehall nära Majvallen i Majorna. De nya banorna inomhus gör att Göteborgs boulespelare kan spela på hemmaplan vintertid. Nu hoppas man på fler unga spelare.

Den nya boulehallen rymmer hela tio banor plus ett café. Det är den första kommunala boulebanan inomhus i Göteborg.

– Det har funnits ett starkt sug efter en boulehall i Göteborg. Föreningslivet har inte haft någon arena att vara på vintertid, utan spelarna har fått åka till Kungsbacka, Varberg och Borås, säger Carola Helltén på Idrotts- och föreningsförvaltningen.

Hoppas på en ny generation

Boulehallen hamnade i Majorna för att läget är lättillgängligt med bra kommunikationer och för att det intill Majvallen fanns kommunal mark med byggrätt. Det bedömde förvaltningen tillsammans med representanter för stadens bouleföreningar.

970_9.jpg
Boule är en sport som vuxit de senaste åren. Merparten av spelarna är äldre, men Carola Helltén hoppas att den nya hallen ska locka fler unga att delta.

Göteborg har ungdomar som är väldigt duktiga på SM-nivå.

Föreningen som driver verksamheten i hallen kommer att uppmana skolor i närheten att ha idrottslektioner där så att eleverna får prova på att spela.

Alla kan boka strötider

Under dagtid har bouleföreningarna i Göteborg företräde till banorna men på kvällar och helger kan det finnas strötider som vem som helst kan boka. Den som är intresserad kan gå in på hemsidan och titta (se länk nedan).

Under invigningen på söndag blir det en kort uppvisningsmatch med landslagsspelare och duktiga juniorer. Olika varianter av matchspel kommer att förevisas, och alla som vill får prova på att spela.