Visas i Bältesspännarparken. Den 3 december klockan 17 är det premiär för filmupplevelsen om Göteborgs 400-åriga historia i 360 grader. Filmen visas i Bältesspännarparken. ”Du kommer kunna kliva in i konstruktionen där du helt omsluts av filmen både visuellt och med 3D-ljud” säger Pompe Hedengren som står för idé och regi.

Det är en unik cirkulär filmupplevelse som bjuds i Bältesspännarparken, åtta meter hög och 30 meter bred i diameter.

– Vi har arbetat med projektet i 1,5 år så jag ser väldigt mycket fram emot invigningen! Filmupplevelsen är speciell i sin enorma storlek och den teknik som används, säger den prisbelönta formgivaren Pompe Hedengren.

Levandegör historien

Syftet med filmen är att levandegöra Göteborgs historia och hur den format staden till vad den är i dag. Filmen bjuder på ett urval av Göteborgs historia. Till exempel går det att se hur Göteborg såg ut på 1600-talet med hjälp av 3D-ritningar, varven och idrotts- och musikupplevelser.

– Vi vill förmedla känslan av gemenskap, där alla som bor här kan känna att man är staden, samtidigt som vi vill lyfta hur vi genom våra olikheter och olika sanningar är unika, säger Pompe Hedengren.

En del av jubileet och julstaden

Filmupplevelsen i Bältesspännarparken är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och Julstaden Göteborg. Den projektleds av Göteborg & Co. Filmen är producerad av Pompe Hedengren och Erik Gullberg på Groundfloor production och med Kristian Wedel från Göteborgs-Posten som historisk guide. Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs i samband med filmvisningen.