Efterfrågat familjearrangemang. På lördag den 3 oktober är det dags för den allra första Grevegårdsdagen i Bergkristallparken. På programmet står allt från boule och basket till parkour och loppis. Men den som väntar på att områdets actionpark ska invigas får vänta lite till.

Bergkristallparken i Tynnered genomgår just nu en omfattande upprustning. Som en liten försmak bjuder stadsdelen Västra Göteborg och lokala föreningar tillsammans in till en efterfrågad familjedag i parken. Bland annat blir det prova-på-aktiviteter och underhållning.

− El Sistema kommer att spela, det blir dansuppvisning med boliviansk dans och Grevegårdsskolans kör ska sjunga, säger Tina Rydnell, projektledare i Västra Göteborg.

Bakgrunden till Grevegårdsdagen är att det för 30-40 år sedan fanns en liknande dag.

− Inför upprustningen av området har vi haft möten och samtal med de som bor här och med föreningar. Då har det bland annat kommit fram att det tidigare fanns en Majgrevedag, som många vuxna minns från sin barndom och flera även saknar, säger Tina Rydnell.

Actionparken klar nästa år
Dialogen med de boende har också resulterat i till exempel den skate- och actionpark som Bergkristallparken kommer att innehålla när den står färdig. Tanken var att den skulle vara klar att invigas under Grevegårdsdagen, men upprustningsarbetet har dragit ut på tiden.

Invigningen planeras i stället till våren 2016.

Grevegårdsdagen äger rum på lördag mellan 11.00 och 15.00.