Genomförs digitalt. Röhsskas konsthantverksdagar genomförs för första gången den 6 till 9 maj. Programmet är digitalt och innehåller föreläsningar, samtal och workshops. Då presenterar också textilkonstnären Kiyoshi Yamamoto vad han arbetat med under sin tid på Röhsska.

Röhsska museet vill bidra till att visa, stärka och utveckla det samtida konsthantverket och det görs under fyra dagar i maj. Programmet för konsthantverksdagarna utgår från Residens Röhsska med fokus på årets stipendiat Kiyoshi Yamamoto. Han visar bland annat dräkter och masker som han skapat.

Lyfter det samtida konsthantverksområdet

Craft days arrangeras samtidigt som konsthantverksdagarna och Residens Röhsska. Det är en ny satsning på samtida konsthantverk i Västra Götaland. Bakom står Konsthantverkscentrum och Konstepidemin.

– Tillsammans lyfter dessa tre händelser fram det samtida konsthantverksområdet i ett brett perspektiv. Med en gemensam invigning av Röhsskas konsthantverksdagar och Craft Days vill vi manifestera konsthantverket idag, säger Nina Due, chef för Röhsska museet.

Konsthantverksdagarna på Röhsska lyfter museets huvudområden mode, konsthantverk, arkitektur och design. De genomförs för första gången i år.