Kända och okända författare och poeter. Programmet för årets upplaga av Angereds bokmässa den 31 augusti till 4 september är klart. Såväl kända som okända författare och poeter medverkar. Speciellt inbjudna är till exempel Balsam Karam, Ali Esbati, Patrik Lundberg, Martin Mutumba och Susanna Alakoski.

Det är den fjärde bokmässan i Angered och den är utspridd på flera dagar och flera platser. Bokmässan startar den 31 augusti och den bjuder på en mix av både fysiska och digitala program, både inomhus och inomhus och för både barn och vuxna. Kända och okända författare och poeter medverkar. Det blir bland annat författarsamtal, läsning på olika språk, konst- och litteraturvandring i Hammarkullen, utdelning av bokpåsar till barn och unga och workshops.

Program på Stora scenen

Den fjärde september, som är sista dagen för bokmässan, är det ett fem timmar långt program på Stora scenen på Kulturhuset Blå stället. Konferencier är Yolanda Ramirez Bohm och publiken får möta både livegäster och förinspelade författarsamtal. Det går att ta del av programmet hemifrån eller på plats. Samtidigt pågår andra litteraturaktiviteter inomhus på Blå stället och i Angereds stadspark.

De som medverkar på bokmässan i år är författare, poeter och verksamheter som har anknytning till Angered, men också specialinbjudna gäster. Angereds bokmässa arrangeras av Kulturhuset Blå stället i samarbetet med nätverket Blå ställets vänner och biblioteken i Angered. Bokmässan följer Göteborgs Stads riktlinjer för covid-19.