Detta händer 6–11 augusti. Det blir 300 programpunkter på runt 30 festivalplatser med musik, dans, litteratur och samtal under Gothenburg Culture Festival, tidigare Kulturkalaset, i augusti.

Dark Tranquillity, Eivør, Owe Thörnqvist, Sandro Cavazza, Iiris Viljanen, Renaida, Malou Prytz. Det är några artister som framträder på Gothenburg Culture Festival 6–11 augusti.

– I år har vi också den stora äran att åter få presentera en arabisk superstjärna. Det blir den libanesisk/egyptiska sångerskan och filmstjärnan Haifa Wehbe, som ger en konsert på Kungstorget den 10 augusti klockan 21.30, säger Tasso Stafilidis verksamhetsansvarig för Gothenburg Culture Festival på Göteborg & Co.

Kubansk afton och stå upp-komik
Förutom framträdanden bjuds det på språkdisco på fem olika språk, dansbandsfest på Kajskjul 8, kubansk afton, stå upp-komik och mycket mer.

Som tidigare år kommer aktiviteter och föreställningar för de yngre att hålla till i Trädgårdsföreningen under namnet GCF Young. Det blir bland annat många prova på-aktiviteter, flash mob-workshop och segling i Vallgraven.

Kolla in programmet på hemsidan
En tryckt programtidning distribueras till alla hushåll i Göteborg den 2–4 augusti. Tidningen kommer också att finnas på turistbyrån i Göteborg och på festivalplatserna under festivalen. Redan nu går det dock att ta del av hela programmet här.

Alla evenemang under festivalen är precis som tidigare år kostnadsfria för besökarna.