Den årliga påskpromenaden lockar flera hundra. Skribenten och fotografen Anders Hilmersson ger sina bästa promenadtips och chansen finns att vinna ägg till påsk. Söndagens tipspromenad i Delsjöområdet har mer än motion på programmet.

Sedan 2001 har kampanjen ”Promenera mera” verkat för att få göteborgarna friskare genom att uppmuntra till minst 30 minuters motion varje dag. Bland annat höjer man motivationen genom så kallade promenad- och motionskort, som deltagarna själva får fylla i och lämna in.

Tio gånger om året ordnas dessutom tipspromenader på olika platser runt om i Göteborg.

-Ungefär 300 till 500 personer brukar komma. Främst barnfamiljer och pensionärer, men vi välkomnar förstås människor i alla åldrar, säger projektets samordnare Maria Hermansson från idrotts- och föreningsförvaltningen.

Tips om fina promenadställen
På söndag den 17 april är det dags för den årligen återkommande påskpromenaden. I prispotten ligger ägg till påsk och det finns även möjlighet att få tips på fina promenadställen från föredragshållaren Anders Hilmersson, mannen bakom ”Göteborgarnas promenadguide”.

− Under året har vi utvecklat promenaderna så att det alltid ska hända något mer i samband med dem. Till exempel vid en promenad i Askim kunde man även prova på ett gym, säger Maria Hermansson.

Påskpromenaden vid Delsjön är en slinga på 3,5 kilometer. Den är lagd så att alla ska kunna ta sig fram, även med barnvagn. Starten äger rum vid Sjölyckan mellan 11.00 och 13.00.

Klockan 12.00 håller Anders Hilmersson sitt föredrag.

EB8.jpg