Full fart i Frihamnen. Under helgen besökte 80 000 besökare evenemangsområdet i Frihamnen och folkfesten är inte slut än. Under tisdagen avslutas regattan med att alla deltagande skepp visar upp sig i en parad på Göta Älv.

– Vi är överväldigade, det var fantastiskt att se så mycket människor här i helgen. Det är kul att göteborgare är så intresserade och delaktiga i den här typen av evenemang, säger Anki Sande, chef för evenemangsproduktion på Göteborg & Co, som står bakom arrangemanget.

2646.jpgArrangemanget fortsatte i Frihamnen under måndagen med bland annat ett stort fyrverkeri på måndagskvällen. Besökarna har också möjlighet att gå ombord på skeppen.

60 svenska ungdomar har seglat med
Det avslutas idag tisdag med Parade of sails som börjar klockan 15.30, och därefter lämnar skeppen Göteborg.

Sammanlagt har över 800 personer från 26 länder deltagit i tävlingen. Ungefär hälften av dem är trainees mellan 15-25 år, ofta med liten eller ingen tidigare seglingserfarenhet. Över 60 av dem är svenskar, varav flera från Göteborg.

North Sea Tall Ships Regatta organiseras av välgörenhetsorganisationen Sail Training International. Totalvinnare blev regattans enda svenska deltagare, Vega Gamleby.