Minifestival för musik på scen och skiva. Helgen 19–21 april är det dags för Record Store Day Göteborg, en minifestival där musikupplevelser på skiva och scen står i centrum. Bengans, Pustervik och Kulturhuset Oceanen blir huvudscener för evenemanget som är gratis. På sikt är visionen att bli norra Europas mest attraktiva Record Store Day.

Sedan starten i USA 2007 har Record Store Day spridits till städer och skivbutiker över hela världen. Bengans i Göteborg var tidiga att hänga på. I ett samarbete mellan Bengans, Pustervik, Hi-Fi klubben och Göteborg & Co har den nya Record Store Day Göteborg växt fram till en tre dagars minifestival.

– Under de fem år vi arrangerat dagen har intresset bara växt, med fler signeringar, spelningar och specialprodukter, säger Peter Sandberg på Bengans.

Livemusik, skivmässa och tävlingar
– Nu kan vi se fram emot en hel helg med enormt mycket roligt, på Pustervik och hos oss på Bengans, men också runtom. På Kulturhuset Oceanen på Stigbergstorget arrangeras en skivmässa med några av landets främsta utställare.

Record Store Day Göteborg 2013 öppnas på fredagskvällen av Håkan Hellström, som signerar sitt nya album ”Det kommer aldrig va över för mig”. Under helgen spelar bland andra Division of Laura Lee, Maia Hirasawa, Miriam Bryant, Samling, Britta Persson och Petra Marklund på Bengans och Pustervik.

Dessutom väntas skivmässa, tävlingar, auktioner och exklusiva skivutgåvor. Evenemanget är gratis, förutom lördagens spelning med Samling på Pustervik som kostar 100 kronor.