Inspirerad av vattnets olika former. Göteborgarna önskade sig en lekplats med saker som blir extra roliga när det regnar. Nu är regnlekplatsen i Renströmsparken klar. Det blir lek, mys, bus och ljus när den invigs lördag 8 december.

Regnlekplatsen är en del av Göteborgs jubileumssatsning Rain Gothenburg. Den har gestaltats av 02landskap tillsammans med konstnärerna Thomas Nordström och Annika Oskarsson. Inspirationen är hämtad från vattnets olika former och platsens förutsättningar vid Näckrosdammen i Renströmsparken.

– Jag tycker att de har lyckats väldigt bra. Den är väldigt väl anpassad till platsen framför allt. Regnlekplatsen omfamnar platsen, den är smakfullt inredd och lekfull. Jag tycker att det är mer än en lekplats – det här blir en riktig mötesplats, säger Emma Johansson, på park- och naturförvaltningen och projektledare för regnlekplatsen.

Regndans med Twisted Feet
Invigningen pågår klockan 15–16 vid Näckrosdammen i Renströmsparken. En julsångskvartett inleder med julsånger.

– I Stället för att klippa ett band blir det en regndans med Twisted Feet. Man kan säga att det blir en liten hyllningsdans till regnet. Nu vet vi ju inte om det kommer regna den dagen, men det får vi hoppas på.

Invigning som fokuserar på platsen
Det blir även mingel med Varoeté Vagant. Där barnen får blåsa såpbubblor, klättra och kolla in vattnets väg från lövtaken som finns i lekparken.

– Vi vill ha en invigning som fokuserar på själva platsen och att folk interagerar med platsen. Det här blir en igångsättare som visar hur det kan funka på regnlekplatsen.

Från Kaffeluckan, en tillfällig liten foodtruck, bjuds det på varm dryck och pepparkakor.