Aldrig tidigare har Göteborg haft en sån bredd på konsertutbudet som i sommar. I Trädgårdsföreningen händer det extra mycket efter att Göteborg & Co i år utökat samarbetet med park- och naturförvaltningen.

U2, Green Day, R.E.M, och Iron Maiden är några av de band som spelar i Göteborg i sommar.

– Det känns som att Göteborg är musikens Mekka i världen i sommar, säger en nöjd Henrik Jutbring på Göteborg & Co Evenemangssamverkan.

Så många bra som möjligt

– Vi har aldrig tidigare haft den bredden som det innebär att kunna presentera allt från hårdrock som Rammstein, hiphop som till exempel Eminem och 50 Cent och klassiker som Bruce Springsteen och Van Morrison. Det är namn i absoluta världstoppen i alla genrerna. Rammstein sålde ut Globen på några timmar när de skulle spela där i november förra året, fortsätter Henrik Jutbring.

Samarbete med arenor Göteborgs mål är att få så många bra artister som möjligt till staden och Göteborg & Co Evenemangssamverkan samarbetar med olika arenor för att uppnå det målet.

Trädgårdsföreningen är en av de arenor där det händer extra mycket i sommar och med dem har Göteborg & Co ett utökat samarbete. Sedan drygt ett år har Kristina Edfeldt, evenemangsansvarig på park- och naturförvaltningen, sin arbetsplats på Göteborg & Co.

– Det betyder mycket och ger oss ökade möjligheter att synas och att få med det gröna Göteborg i allt evenemangsarbete. Att Trädgårdsföreningen, Slottsskogen och andra naturområden kommer upp på agendan är viktigt, säger hon.

Ger vacker inramning

– Det är också jättebra att sitta nära andra som har mycket kontakt med olika arrangörer.

Och utomhusarenan är populär bland arrangörerna. Bland de artister som uppträder finns flera olika genrer representerade.

– R.E.M spelade den 21 juni. Det är det största internationella bandet vi haft hittills. I juli har vi vår nya tradition med dans till Benny Anderssons orkester och i augusti inleder Göteborgs Symfoniker sin jubileumssäsong här. Parken ger vacker inramning till evenemangen. Tack vare att den ligger centralt kan vi också erbjuda bra logistik, säger Kristina Edfeldt.

En annan höjdpunkt i Göteborgs musiksommar är Metaltown på Frihamnspiren den 30 juli.

En hel festival för metal- och rockälskare med göteborgska Hammerfall som dragplåster vid sidan av världsbandet Rammstein. Övriga konserter och andra evenemang hittar du i Evenemangskalendern på goteborg.com.