28 lamm i flera olika raser. När Barnens Zoo på måndag öppnar för säsongen väntar rekordmånga små lamm på att hälsa små och stora göteborgare välkomna till en av Slottsskogens populäraste attraktioner.

Gutefåren, Dala pälsfåren och Helsingefåren trivs så bra i Slottsskogens djupark att de ännu ett år slagit rekord i lammande.

572E.jpg– Nu är det fler än vanligt. 28 lamm i olika raser, säger Anna Nilsson som ser fram emot att på måndag få presentera en del av de små ulliga lammen för årets första besökare i barnens zoo.

Killingar väntas i slutet av maj
Ända sedan 1971 har barnens zoo gett unga göteborgare chansen att komma nära och klappa ett lamm eller en killing. Och många har gjort sitt livs första ritt på ett av parkens Gotlandsruss.

– Man kommer att känna igen sig från tidigare år – alla brukar ju vara väldigt nöjda och positiva, säger Anna Nilsson.

Förutom får och hästar finns det i vanlig ordning grisar, kaniner, höns och ankor i parken – och så de populära getterna förstås.

– Nu väntar vi på att dom ska få killingar. Kanske redan i slutet av maj, säger Anna Nilsson som också vet att någon form av reptil kommer att gästa parken under sommaren.

Öppet varje dag till mitten av september
1156_2.jpg
Till sommaren har också Gotlandsrusset Majken bokat in en kortare semester. Tanken är att hon ska söka en kavaljer i Björketorp i Marks kommun. Om tycke uppstår kanske ett föl blir nästa sommars stora attraktion.

Anna Nilsson och hennes kollegor håller öppet 10.00-16.30 varje dag ända fram till 13 september. Med jämna mellanrum ordnar de också med lite specialarrangemang.

– Det kan till exempel vara djurstunder, fårklippning eller ett besök av hovslagaren.

För att hålla sig uppdaterad på vad som är på gång kan det vara en god idé att ta en titt på parkens hemsida. Se länken nedan!