Visas på konstmuseet hela sommaren. Rembrandts tavla Batavernas trohetsed till Claudius Civilis får hänga kvar ett tag till. Den inlånade och unika tavlan från en av världens mest kända konstnärer skulle egentligen lämnas tillbaka före sommaren – men ställs ut på Göteborgs Konstmuseum fram till början av september.

Den välbesökta utställningen med Rembrandts berömda målning Batavernas trohetsed till Claudius Civilis skulle ha avslutats 29 april men förlängs istället och visas nu hela sommaren. Utställningen är ett unikt tillfälle att i Göteborg se ett av konsthistoriens mest omskrivna mästerverk.

– Vi kan konstatera att Rembrandts Batavernas trohetsed lockar många besökare och det är därför en stor glädje att nu kunna förlänga utställningen med fyra månader, säger Anna Hyltze Tf. Museichef på Göteborgs konstmuseum. Det är ett verk i absolut världsklass och jag hoppas att många tar chansen att se målningen som sällan visats utanför Stockholm.

Batavernas trohetsed till Claudius Civilis är ett av den holländske barockmålaren Rembrandt van Rijns (1606–1669) mest betydande verk. Idag anses Rembrandt vara en av konsthistoriens största mästare och de sena verken betraktas av många som hans förmodligen främsta.

Utöver denna målning visas även verk ur Göteborgs konstmuseums samling från den holländska guldåldern på 1600-talet och blad ur museets stora samling med Rembrandtgrafik. Utställningen finns på museets sjätte våning till och med 9 september.