Känn, prova och prata om världens religioner. Efter åtta livliga år tackade utställningen ”Gud har 99 namn” för sig hösten 2011. Dess reinkarnation lever nu vidare som en uppsökande verksamhet med namnet ”Den multireligiösa resväskan.”

Det var 2004 som Studieförbundet Sensus bestämde sig att hitta en fast plats för den tidigare ambulerande utställningen ”Gud har 99 namn”. När man i höstas hade nått vägs ände kunde man se tillbaka på fler än 36 000 besök i lokalerna i Gårda.

– I första hand riktade vi oss till skolor, säger verksamhetsutvecklaren Marcus Nilsson som också fungerar som multireligiös guide.

Mer interaktivt än vanlig föreläsning
Redan parallellt med verksamheten i Gårda kunde Sensus erbjuda en kompletterande uppsökande verksamhet kallad: Den multireligiösa resväskan.

Med en till bredden fylld resväska har Marcus och hans kollegor rest ut till skolor, arbetsplatser, fackföreningar, sjukhus och bostadsbolag för att under någon timme berätta om vår världs mångfald av trosinriktningar och filosofier.

– På skolorna är en guidning mellan en och en halv timme och två timmar. Vår ambition är att det ska vara mer interaktivt än en vanlig föreläsning, säger Marcus Nilsson och fortsätter:

Skolor kan få besök utan kostnad
– Därför kan man till exempel hitta en slöja eller en sari i resväskan – få prova kläderna och känna på prylarna.

Precis som Göteborgs Stad tidigare engagerade sig i den fasta utställningen, har staden också bestämt sig för att uppmuntra Den multireligiösa resväskan.

Därför kan de skolor i Göteborg som är intresserade av att få besök av den interaktiva utställningen ges möjlighet till ett sådant utan kostnad. Först till kvarn…