Birgitta Stenberg gästar. På Rymdtorget hittade Folkets Bio vad de sökte – en fin liten biografsalong för filmintresserade Bergsjöbor. På lördag rivstartar Folkets Biosfär med ”Alla vilda” – filmen om Birgitta Stenberg och hennes kringflackande liv – och Stenberg själv kommer att vara på plats.

Folkets Bio är en ideell föreningsverksamhet som bygger på att filmintresserade människor organiserar sig för att visa bra filmer. I Angered lyckades biografkoordinatorn Lotta Karlsson under 2011 få fart på en tynande verksamhet, och nu riktas blickarna mot Bergsjön och en liten fin biografsalong på
Rymdtorget 7.

– Vi har redan haft de första idé- och informationsmötena och en arbetsgrupp har bildats med människor som bor här i Bergsjön, säger Lotta Karlsson inför lördagens premiär.

Fin salong med liten scen
I Bergsjöns kultur- och mediaverkstad hittade hon den fina salongen med 30 platser i gradänger, och med utrymme för ytterligare tio stolar. Dessutom finns det en scen som kan komma väl till pass.

Efter lördagsvisningen av ”Alla vilda” av Lisa Belfrage och Marianne Gustavsson, får premiärpubliken också chansen att möta Birgitta Stenberg i ett samtal med Lotta Karlsson.

Redan lördagen därpå, den 28 april, är det dags för nästa arrangemang:
Klockan 13.30 väntar knattevisning för barn mellan 2 och 6 år. En timme senare är det samling för ett informations- och idémöte och kl 17.00 rullar visningen av den franska filmen ”Tomboy” igång. En berättelse om en flicka som tas för att vara pojke och bestämmer sig för att spela med.

Vem vill vara med?
Hur den nya satsningen sedan utvecklar sig ligger i arbetsgruppens och Bergsjöbornas händer.

– Vi vågar redan nu utlova kontinuerliga visningar för både barn och vuxna – men framtiden får utvisa vilka dagar och hur ofta, säger Lotta Karlsson.

Just nu hoppas hon mest av allt att många flera ska vilja vara med i arbetsgruppen och dra sitt strå till stacken, för att Folkets Bio ska få ordentligt fäste även i Bergsjön och den lilla fina salongen på Rymdtorget.