Göteborgarnas trädgårdstomtar har nu chans till ära och berömmelse. Röhsska museet vill låna tomtar som ska dyka upp på oväntade ställen i museets utställning ”Grönt är skönt” som öppnar den 22 juni.

Tycker du att din trädgårdstomte borde få se mer av världen? Att han har sett lite trött och glåmig ut på sistone? Då har du och din tomte världens chans just nu.

Utser vinnartomte

Till sommaren ska nämligen Röhsska museet ha en utställning som heter ”Grönt är skönt”, och där har trädgårdstomten en självklar plats.

Utställningen som startar 22 juni och pågår till 21 augusti ska visa föremål ur museets rika samlingar och inlånade produkter från designföretag och konsthantverkare på temat trädgård.

Det blir mycket grönt i form av trädgårdsredskap, textilier, växthus och skönt som sommardukningar, urnor, trädgårdsmöbler. Meningen är att trädgårdstomtarna ska dyka upp på de mest oväntade ställen. Dessutom kommer en tomte att koras som vinnare.

Fotnot:
Skicka en bild på tomten till birgitta.wahlander@designmuseum.se eller lägg ett foto i ett kuvert och skicka det till Röhsska museet, Box 53178, 400 15 GÖTEBORG