God smak tror sig många besitta, men varför är den då delad som baken? Röhsska museet fortsätter sin djupdykning i människors olika uppfattningar om vad som är fult och vad som är vackert. Nu med en föreläsning på tisdag kväll.

”Man har också börjat inse, att stickade och virkade saker sällan äro vackra” skev Ellen Key i slutet av 1800-talet, men hon var varken först eller sist med att sätta sig till doms över ”god smak”.

Ett ständigt problem

Samtidigt som utställningen med vanligt folks favoritprylar pågår för fullt, kommer Röhsska museets intendent Mikael Nanfeldt i en föreläsning på tisdag kväll att ge många historiska exempel på olika åsikter om vackert och fult.

Vem bestämmer egentligen vad som är god design? Det är frågan som ska benas ut, under rubriken ”God smak – ett ständigt problem”.

Fotnot:
Föreläsingen äger rum på tisdag 30 januari kl 18.00 i Röhsska museets auditorium.
Entréavgift 60 kr (halv avgift med årskort eller för ungdomar under 20 år design-, arkitektur- och konststuderande).