Ted Hesselbom, chef för Röhsska museet, är Årets glädjespridare enligt tidningen Nöjesguiden. "Röhsska museet var tidigare mest ett riktmärke, en byggnad i början av Vasaallén. Det var ingen som hade planerat att sätta sin fot innanför dörren innan Ted Hesselbom plötsligt kom och vände upp och ner på allt" skriver juryn.

”Det internationella perspektivet har gjort institutionen till en tilltalande och kreativ mötesplats. Med stort fokus på mode har Ted Hesselbom även fått det unga gardet att engagera sig i museets verksamhet” skriver juryn vidare.

”Museer en viktig del av framtiden”

– Det är väldigt roligt att Nöjesguiden ger mig som museichef priset, jag upplever det som ett erkännande av att vi på Röhsska tillsammans är på rätt väg till att vara en angelägenhet för en bredare publik. Det bevisar att museer är en viktig del av framtiden, säger Ted Hesselbom.

Förutom äran och glädjen får Ted Hesselbom också ett Glädjespridardiplom.

Nöjesguiden, som ges ut i Stockholm, Göteborg och Malmö, delar ut priser till personer och företeelser som betytt extra mycket för de tre städerna under det gångna året.

Fotnot:
Göteborgsjuryn har bestått av Carl Reinholdtzon Belfrage, Sofia Almlöf, Sebastian Lundfall, Pontus Hammarén, Ted Ljunggren, Emelie Nordkvist, Anna Håkansson, Johan Hilton och Bo Sjökvist.