Ombyggnad tar längre tid än planerat. Planerna var att Röhsska museet skulle öppna igen i juni nästa år. Så blir det inte. Ombyggnaden av entrén och foajén drar ut på tiden.

I nuläget är det oklart när Röhsska kan öppna igen, men museet satsar på hösten 2018.

Higab, det kommunala fastighetsbolaget som äger och förvaltar byggnaden, ansvarar för ombyggnationen som nu tar längre tid än planerat. Bygglovet är beviljat och nu startar upphandlingsförfarandet.

Ny tillgänglig entré med hiss
– Vi har ansträngt oss för att Röhsska museet skulle kunna öppna som planerat, men byggprocesserna tar lite längre tid än vanligt just nu eftersom det är ett högt tryck på byggmarkanden och mycket som byggs i Göteborg, säger Johan Carlsson, fastighetschef på Higab.

Ombyggnadsprojektet innebär bland annat tillgänglighetsanpassningar. Det blir ny entré med en hiss från Vasagatan, ombyggd foajé och ett nytt kapprum i källarplanet.

Det var för ungefär ett år sedan kulturnämnden beslutade att stänga Röhsska under mer än ett år för att bygga upp verksamheten och lösa arbetsmiljöproblemen på museet. Under tiden skulle museet även renoveras.