Alla är välkomna att hänga med! Åldersvänliga Göteborg och Rullatorloppet går tillsammans för Musikhjälpen fredagen den 16 december klockan 11 -11.30. Barn från stadens förskolor är med och hejar fram deltagarna. Alla som vill är välkomna och andra städer i Sverige utmanas att gå tillsammans med Rullatorloppet i Göteborg. Tillsammans över alla åldrar kan vi skapa Sveriges största Rullatorlopp för Musikhjälpen!

Mimmi Bergman och Annelie Övermark, projektledare för Rullatorloppet. Foto: Lotta Lord

– Alla som vill vara med är välkomna. Du kan ha rullator, rullstol, stavar, käpp eller stöd av en vän, säger Mimmi Bergman, äldrekonsulent och projektledare för rullatorloppet.

– Smycka gärna gånghjälpmedel och dig själv med något som anknyter till julen! säger Annelie Övermark, också äldrekonsulent och projektledare för rullatorloppet.

Kan synas i direktsändning

Åldersvänliga Göteborg jobbar för en bättre stad att åldras i. I Rullatorloppet samlas alla tillsammans för att gå för Musikhjälpen som i år ger stöd åt barn på flykt från krig.

– Kan du eller din grupp inte kan delta på plats, kontakta då oss så får ni en direktlänk skickad från SVT där ni kan delta via mobilkamera och synas i direktsändning, säger Sofia Tillman, processledare social hållbarhet och en av kontaktpersonerna för rullatorloppet.