Det råder rusning efter biljetterna till Stadsteaterns pågående seminarieserie kring genusfrågor – fast inte bland kommunens chefer. Seminarieserien hålls på måndagskvällar i teaterns foajé och har namn som Gudrun Schyman och Ebba Witt-Brattström bland gästföreläsarna.

Arrangemanget sker i samarbete med stadskansliets enhet för jämställdhet och mångfald och därför reserveras 50 av de 200 sittplatserna för kommunala chefstjänstemän. Men medan allmänheten snabbt lagt vantarna på de kostnadsfria biljetterna har intresset bland cheferna varit svalare.

Nina Lekander närmast på tur

– Vi har fört över ett 15-tal biljetter till den allmänna andelen och i den mån kommunen inte fyller stolarna släpper vi även resterande biljetter när seminariet närmar sig, säger teaterns VD Ronnie Hallgren.
Kommande måndag gästas Stadsteaterns foajé av journalisten och författaren Nina Lekander, som tar upp ämnet ”genus i mediadebatten”. Seminariet avslutas med en debatt. Seminarierna repeteras dagen efter för teaterns egen personal.

– Det är en viktig del av arrangemanget, eftersom vi just nu intensifierar vårt interna jämställdhetsarbete, berättar Ronnie Hallgren.