Programmet ute nu. Det blir ett brett utbud av föreläsningar på Göteborgs Stadsmuseum under våren. Dessutom bjuder programmet bland annat på Filosofibar, forntidspromenader och tidsresor.

I föreläsningsserien ”Tisdagsklubben” får besökarna bland annat höra Per Herngren berätta om hur civil olydnad inspirerat av Gandhis icke-våld kan öppna upp möjligheterna för politisk förändring. 12 mars ger kulturgeografen Irene Molina bostads- och planeringspolitiska perspektiv på de svenska miljonprogrammen.

– Kampen för mänskliga rättigheter och en vidgad syn på begreppet kulturhistoria står fortsättningsvis i fokus i vår programverksamhet. Vi arbetar ständigt för att öka mångfalden av berättelser och göra kulturhistoria relevant för fler, säger Daniel Gillberg som arbetar med programsamordning på Stadsmuseet tillsammans med Johanna Holst Palmborg.

Stadsmuseet bjuder som vanligt även in till samtal i museets Filosofibar under ledning av Petra Andersson, forskare i praktisk filosofi. Första tillfället är 6 februari då ämnet är Jobbet – identitetsskapare eller inkomstkälla?

De populära Familjesöndagarna bjuder som tidigare på pyssel, lek och spel. Datumen som gäller är 24 februari, 24 mars och 28 april.