Välkommen till tältet! Under hela EuroPride ställer Göteborgs Stad ut på EuroPride Park, som Kungstorget kallas nu under festivalen. I ett rullande schema kommer medarbetare från ett 20-tal olika verksamheter inom Göteborgs Stad vara på plats för att svara på frågor och ta emot synpunkter.

Till tältet på EuroPride Park bjuder staden in till samtal om hur arbetet med hbtq-frågor kan förbättras? Alla är välkomna att komma och tycka till om hur staden sköter sig och ställa frågor om hur staden jobbar med hbtq-frågor.

48B8.jpgMedarbetare från ett tjugotal av Göteborgs stads olika verksamheter bemannar tältet i tvåtimmarspass i ett rullande schema under festivalen. Bland verksamheterna finns bland andra Familjerättsbyrån, Göteborg Energi, idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborgs Spårvägar, arbetsmarknad och sysselsättning Angered – för att nämna några.

Har satsat extra under 2018
– På onsdag mellan 16 och 18 och på söndag mellan 12 och 14, finns Göteborgs stads hbtq-råd på plats. Det är ett bra tillfälle att få veta mer om hur staden arbetar med frågorna. hbtq-rådet är unikt i Sverige, det är ingen annan stad som har den typen av funktion för att bevaka frågor som påverkar livssituationen för hbtq-personer, säger Hanna Byström, på social resursförvaltning.

Alla som står i tältet har genomgått en grundläggande utbildning i hbtq och normer, något som Göteborgs Stad satsat extra på under 2018.

– Alla verksamheterna kommer att ha olika aktiviteter beroende på hur man arbetar med hbtq -frågor, och lyfta olika frågor. Vi delar tält med ungdomsmottagningen som vänder sig till ungdomar, och vi från Göteborgs Stad får möjlighet att visa hur bred verksamhet vi har i staden. För oss är det en självklarhet att staden ska arbeta för de här frågorna.

788E.jpg

Även vid Rekryterings- och bemanningscentrum Norra Hisingens bord har det varit fullt upp. ”Vi berättar om hur vi jobbar med normkritisk och kompetensbaserad rekrytering. Det betyder att kandidater till exempel kan ansöka vissa jobb anonymt för att rekryteringsprocessen inte ska påverkas av normer. Vi utgår alltid från individernas kompetens. Och vår tävling ”Gissa jobbet” – där man kan vinna biobiljetter har varit väldigt poppis också,” säger Charlotta Nornemark och Camilla Harlos Lundin.