Finns mycket att hitta på. Äta lunch vid en öppen eld, fiska krabbor vid havet, göra en dagsutflykt till ett slott eller koppla av på hotell. Det finns mycket att hitta på i och kring Göteborg under påsklovet.

Göteborg.com: Hitta påsklovstipsen här

– Många göteborgare är väldigt beresta och då är det lätt att missa alla fantastiska upplevelser som väntar strax bakom knuten, säger Andrea Jovell, chef för marknad och kommunikation på Göteborg & Co.

Påsken och påsklovet närmar sig i Göteborg och Göteborg & co har gjort en påsklovssatsning med många olika tips som går att ta del av på goteborg.se (se länk nedan).

– Sidan är full av inspiration till aktiviteter att göra tillsammans med familjen, säger Andrea Jovell.

Hotell och utflykt

 Det går till exempel att göra en påsk-hemester på hotell och många hotell i Göteborg har coronaanpassade erbjudanden i påsk.

– För den som tillbringat alltför många timmar på hemmakontoret vid köksbordet kanske en slottsutflykt och en tipspromenad i vackra omgivningar kan locka? säger Andrea Jovell.

Lunch och pyssel

 Det går ju även att äta påsklunch utomhus vid en lägereld för den som vill. Grillplatser finns till exempel vid Delsjön, i Änggårdsbergen, Slottsskogen och Vättlefjäll. Ett annat alternativ är att köpa medhavd påsklunch i någon av Göteborgs saluhallar. Godis hör påsken till och Göteborg och västkusten har ett alldeles eget godis: Havsdelikatesser. Nu när vintern är över och vattnet fortfarande är kallt så är dessa som godast. Ett annat tips är att byta ut äggmålning mot att vara vid havet, det kan vara sälsafari eller krabbfiske.