Många aktiviteter. Liseberg öppnar för säsongen den 22 april och bjuder in till 100-årsjubileum med många aktiviteter specifikt framtagna för göteborgarna. “Liseberg växer och blir en allt större destination, men vi får inte glömma våra trognaste supportrar och ägare – göteborgarna. Det är med dem Liseberg börjar och slutar, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Carl-Einar Häckners varieté Tidsmaskinen ges på Stora scenen under jubileumshelgen 1-4 juni.

Det blev ett rekordår för Liseberg under 2022 med ökad omsättning, gästnöjdhet och fler upplevelser. Det ser fortsatt bra ut inför årets säsong.

Men efter pandemin har det kommit färre besökare från göteborgsregionen och Liseberg har fått kritik för kapacitetsbegränsningar och rekommendationer om förbokning. Därför lanserar Liseberg en lång rad evenemang och erbjudanden för att locka göteborgarna tillbaka till parken.

Varieté med Häckner

Den stora satsningen är de fyra jubileumshelgerna. De har olika inriktning, men med en göteborgsk målgrupp. Under jubileumshelgen i början juni återkommer Carl-Einar Häckners varieté, Tidsmaskinen, som bjuder publiken på en resa genom 100 år av varieté på Liseberg.

– Med 20 sommarvarietéer i en följd och mer än 1000 föreställningar på Stora Scenen på Liseberg finns det en finfin anledning att reflektera över livet, kärleken, numren och tiden, säger Carl-Einar Häckner.

Förutom jubileumshelgerna blir det till exempel även ett 30-tal konserter, ett 20-tal danskvällar och stillsammare dans för stadens pensionärer på onsdagsförmiddagar.