Beachvolley, ramper och badvärdar. Nya toaletter och omklädningsrum på Askimsbadet, nya bås och en ramp ner i vattnet på Hovåsbadet och en beachvolleplan i Hästevik. Det är några av nyheterna på Göteborgs 24 kommunala badplatser i sommar.

Och liksom förra sommaren fortsätter satsningen med badplatsvärdar på Askimsbadet, Fiskebäcksbadet, Näset, Stora Amundön, Lilleby och Surtesjön. De kommer också att åka runt till andra badplatser.

Värdarna ska plocka skräp, städa toaletter, rensa ogräs, svara på frågor och hjälpa till med enklare omplåstringar. De är dock inte livräddare.

Soldäck och grill
I mitten av juli finns det nya toaletter och omklädningsrum på Askimsbadet. Hovåsbadet har fått en ramp ner i vattnet, för den som sitter i rullstol eller har svårt att ta sig ner i vattnet och inom kort kommer den nya omklädningsbås att vara klara. Förra sommaren fick även Sillvik och Härlanda ramper ner i vattnet.

Hästeviksbadet har ett nytt soldäck, en ny cykelparkering samt ny grillplats och en beachvolleyplan för den som inte bara vill bada och sola. Och för de rastlösa strandbesökarna anordnas en hel del aktiviteter på badplatserna.

På söndag, 16 juni, är det säsongsstart för snorklingsleden i Prinsessviken på Amundön. Även Sjöfartsmuseet är på plats och ordnar tipspromenad. Mellan 26 juni och 16 augusti kommer även ”Bokbussen till Playan” till Bergjöns och Delsjöns badplatser.

Vuxencrawl i Delsjön
Sommarsimskola finns på de flesta av badplatserna. I år blir det även vuxencrawl en kväll i veckan i Delsjön. Mer information finns på Svenska Livräddningssällskapets och Göteborgsims webbplatser (se länkarna nedan).

På Askimsbadet, Härlanda tjärns badplats, Lillebybadet och Näsetbadet får hundar inte vistas mellan 1 maj och 15 september. På övriga badplatser ska hunden vara kopplad, även i vattnet.