Gårdstensbostäder och Göteborgsvarvet i unikt samarbete. Löparkvällar för barn och ungdomar, regelbundna träningsträffar för vuxna och i förlängningen bättre folkhälsa i Gårdsten. Det är tanken med samarbetet mellan Gårdstensbostäder och Göteborgsvarvet som ska pågå åtminstone till och med 2018.

– Att arbeta på detta sätt med ett idrottsevenemang är tämligen unikt. Jag är mycket stolt att vi nu säkrat ett långsiktigt samarbete med Göteborgsvarvet, säger Michael Pirosanto, tillförordnad vd för Gårdstensbostäder.

Göteborgsvarvet har haft verksamhet i Gårdsten sedan förra året för att öka intresset för fysisk aktivitet och hälsa. Nu är samarbetet också fäst på papper, i och med samarbetsavtalet som gäller till och med 2018.

– Vi tror att detta samarbete kan bli en modell för likande verksamhet på andra platser i landet i framtiden, säger varvsgeneral Bo Edsberger.

Varje år deltar 80 000 löpare i Göteborgsvarvets olika lopp, som arrangeras till förmån för friidrottsverksamheten i Göteborgsregionen.