”Kom igång” visar vägen. Det nya magasinet ”Kom igång” har redan landat på stadens tolv egna träningsanläggningar. Nu finns tidningen snart också på en massa andra mötesplatser. ”Vår ambition är att göra Göteborg friskare”, säger Annika Svensson på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Under sportlovsveckan hittade 1100 besökare om dagen till Angered Arena. Den nya, stora anläggningen som invigdes i april 2013.

Arenan pryder omslaget på det 32-sidiga magasin som producerats för att berätta om alla de möjligheter som erbjuds på stadens många träningsanläggningar.

Finns att hämta på bland annat apotek och bibliotek
– Vår största utmaning är att få igång människor som inte redan är fysiskt aktiva. Därför är det viktigt att ”Kom igång” finns även på andra ställen än idrottsanläggningarna, säger Annika Svensson som är processledare för friskvård på idrotts- och föreningsförvaltningen och fortsätter:

– I dagarna börjar vi bland annat distribuera den till apotek, bibliotek och stadsdelarnas medborgarkontor.

Med en tryckt upplaga på 100 000 exemplar, och dessutom kompletterande möjligheter att läsa magasinet på nätet (se nedan), hoppas man att nå göteborgare som ännu inte hittat en träningsform de trivs med.

– Vi har något för alla – det finns möjligheter får såväl gamla som unga på våra anläggningar, säger Annika Svensson.