Många framträdanden filmas. Stadsbiblioteket i Göteborg börjar med scenprogram igen. Lydia Sandgren, Agnes Wold, Roland Paulsen och Karin Smirnoff är några av hösten och vinterns gäster. Max 50 personer får plats i publiken och anmälan krävs, men många framträdanden kommer att filmas och visas på sociala medier.

På grund av covid-19-pandemin ställde Stadsbiblioteket in alla scenprogram i ungefär ett halvår. Men nu blir det program igen i hörsalen inför en begränsad publik.

– Vi har verkligen saknat det intima och spännande mötet som uppstår mellan våra inbjudna gäster och publiken – och vi vet att vår publik har saknat oss, säger Martin Holmquist, programsamordnare på Stadsbiblioteket Göteborg.

Exempel på gäster

Lydia Sandgren kommer på Kulturnatta 23 oktober, Agnes Wold kommer 10 november, och Mattias Alkberg gästar poesidagen den 20 november. Flera samhällsdebattörer kommer också, däribland Roland Paulsen (10 december) och Mikael Nyberg (3 november). För de minsta väntar Markatta musikteater (7 november, 28 november och 12 december).

– Eftersom platserna är begränsade kommer vi även att filma många framträdanden och göra dem tillgängliga för fler via sociala medier.

Bokcirkel och utställningar

En bokcirkel kring Karin Smirnoffs trilogi om Jana Kippo hålls under hösten tillsammans med Göteborgs Konsthall. Den avslutas med att hon kommer till Stadsbiblioteket för ett författarsamtal i början av januari.

I utställningshallen visas två fotoutställningar om papparollen, Swedish Dads & Zambian Dads, som öppnar 4 november. Den fjärde december är det vernissage för utställningen Flykten till Marstrand.