Mingel, quiz och premiärfilm. Nordens största filmfestival ingivs den 24 januari och du kan vara med på Blå Stället i Angered. Där blir det mingel, filmquiz och direktsänd öppningsceremoni från Draken med bland annat Stellan Skarsgård och tal av kulturminister Amanda Lind. Därefter visas premiärfilmen Psykos i Stockholm.

Det är inte bara på Göteborg Film Festivals huvudbiograf Draken som det kommer att minglas och visas film när festivalen invigs den 24 januari.

På Kulturhuset Blå Stället i Angered blir det också invigningsceremoni och film. Blå Stället direktsänder invigningsceremonin från Draken och visar premiärfilmen Psykos i Stockholm. Det blir även mingel och filmquiz.

Festivalen invigs av kulturminister Amanda Lind och festivalens pris Nordic honorary dragon award kommer att delas ut. I år går det till Stellan Skärsgård som är på plats för att ta emot priset.

Stellan Skarsgård medverkar även med i fyra av festivalens filmer. Han är med i Václav Marhouls The painted bird som får nordisk premiär och filmerna Den enfaldige mördaren, Breaking the waves och Zero Kelvin.

Debut om barndomsupplevelse
Efter ceremonin visas årets Psykos i Stockholm av Maria Bäck. Det är hennes spelfilmsdebut och utgår från en egen upplevelse i barndomen när hennes mamma drabbades av en psykos under en resa till Stockholm.