Arkitekttävlingens bidrag ställs ut. Nu är bidragen i arkitekttävlingen för kulturhuset i Bergsjön inlämnade. Under januari och februari finns möjlighet för allmänheten att se förslagen – först på Bergsjöns bibliotek och sedan på Stadsbiblioteket.

Det var 2012 som kommunfullmäktige beslutade att det ska byggas ett kulturhus i Bergsjön. Därefter har man haft en dialog med Bergsjöborna om kulturhuset och hur det ska användas. Resultatet blev att det ska ligga i ena änden av Rymdtorget och bland annat innehålla bibliotek, kafé och salar för teater och bio.

Det är stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg och Higab som tillsammans ansvarar för att bygga det nya kulturhuset. I augusti i år inbjöds fyra team att delta i arkitekttävlingen och ge förslag på såväl byggnad som hur omgivande torg kan utvecklas.

Vinnande förslaget presenteras i april
1 december lämnade de fyra teamen in sina bidrag och samtidigt som juryn nu arbetar med att utse vinnaren, ställs förslagen ut så att Bergsjöbor och övriga göteborgare kan ta del av dem.

Först ut är Bergsjöns bibliotek, där förslagen kan ses mellan 19 december och 15 januari. Utställningen flyttar den 16 januari till Stadsbiblioteket vid Götaplatsen där den visas fram till 12 februari.

Vinnaren i arkitekttävlingen utses om allt går som det ska i april 2017. Byggstart för det nya kulturhuset är planerad till 2018.