Pågår 29 januari–8 februari. I dag 29 januari invigs Göteborg Film Festival. I år går det att uppleva festivalen från var du än befinner dig eftersom den sker online. En lycklig filmälskare får dock uppleva festivalen i total isolering på en klippa i havet.

Det blir ingen trängsel runt Järntorget med anledning av filmfestivalen. I stället får besökarna hålla sig hemma och ta del av den elva dagar långa festivalen som bjuder på cirka 70 filmer.

– Vanligtvis är Göteborg Film Festival en fantastisk filmfest över hela Göteborg när vi visar film på 15 biografer i staden. Vi kommer att sakna det enormt i år, men samtidigt är det oerhört kul att kunna ta Göteborg Film Festival ut i hela Sverige och låta alla att ta del av det, säger filmfestivalens kommunikationschef Andreas Degerhammar.

Internationellt har festivalen blivit en snackis och fångats upp av stora medier på grund av årets koncept The isolated cinema, som är en isolerad biograf på fyren Pater Noster, cirka 45 kilometer från Göteborg. Där får en utvald person uppleva festivalen i total isolering med filmen som enda sällskap.