Öppen för alla hela sommaren. Jubileumsparken är populär och förra året hittade 60 000 besökare hit. Även i år fylls parken med aktiviteter hela sommaren – öppna för alla och gratis.

Jubileumsparken: Öppettider och aktiviteter

– När solen skiner är det fullt i poolen. Vi öppnade den 12 maj och med det fina vädret fick vi drygt 9 000 badare redan i maj. Jättekul, säger Ia Kjellsdotter från Passalen och ansvarig för verksamheten i Jubileumsparken på uppdrag av Göteborgs Stad.

Jubileumsparken
Poolen har öppet varje dag mellan 12 och 18 fram till och med vecka 33. På tisdagar och torsdagar öppnar bassängen för allmänheten 15.00 och har öppet ända till klockan 21. Bastun är igång samtidigt som poolen är öppen. Under sommaren är det bara att komma ner, ingen bokning sker.

Segling och sommarläger
Och det finns mycket mer att göra. Bland annat en seglarskola dit alla är välkomna och under sju veckor i sommar ordnas det sommarläger i Jubileumsparken. Då får barn och unga från hela staden möjlighet att lära sig segla, bada och göra massor av annat skoj. För lägerveckan krävs föranmälan som görs på Jubileumsparkens webb.

Parken har också Göteborgs enda utomhusbana för Rollerderby och ett område med odlingslotter. För de mindre barnen finns ett populärt klätterberg med vattenkonst och experimentvägg som man kan krypa runt och klättra i.

– Nu är det fjärde året vi har öppet med aktiviteter och parken har blivit mer och mer känd för varje år. Fler letar sig hit och vi har besökare från hela Göteborg. Vi är en öppen plats dit alla alla ska känna sig välkomna, säger Ia Kjellsdotter.

Klätterställning
Planering för permanent park
Aktiviteterna som pågår är ett sätt att testa olika sätt som parken kan användas på. Det som visar sig fungera och vara populärt hos göteborgarna tar man med sig vidare i planeringen för den permanenta parken – som ska stå klar till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Det arbetet pågår för fullt. Parken kommer att bestå av olika delar – bland annat en blå, badbar del, en grön del som delvis också kommer att användas av skola och förskola samt en urban del som ligger framför byggnaden Magasin 113.

– Metoden att i tidigt skede testa delar av parken på plats, genom temporär byggnation och plantering, har gett oss många lärdomar som vi tar med oss i den fortsatta planeringen för parken. Just nu tar vi fram översiktliga förslag på vad den permanenta parken ska innehålla och hur de olika delarna kan utformas. Därefter behöver en rad beslut fattas innan vi kan börja bygga. Planen är att parken ska invigas 4 juni 2021, säger Göteborgs stadsträdgårdsmästare Helena Bjarnegård.

På tur står också bygget av ett uteklassrum – en pedagogisk samlingsplats för att lära sig mer om natur och kultur. Här är göteborgarna inbjudna att delta i arbetet genom en så kallad Open Call i samband med stadstriennalen den 19 – 22 september.

Segling