Kultur från hela planeten. Den första helgen i november varje år kommer världen till Göteborg. I år bjuder Planetafestivalen bland annat på afrobeat med nigerianske Seun Kuti och workshops i flamenco och kinesisk påfågeldans.

Prova på att spela och dansa själv, eller nöj dig med att lyssna på andra. Planetafestivalen som inleds på onsdagen erbjuder möjligheter att möta kultur från hela världen, både som åskådare och deltagare.

Flera kommunala aktörer deltar. Bland annat bjuder Stadsbiblioteket på film, konserter och en föreläsning om musik i afrikanska storstäder. På konserthuset blir det konsert med kubanska Grupo Compay Segundo.

Dans av alla slag
Sjöfartsmuseet välkomnar barn mellan fem och sju år på ett musikaliskt äventyr med pirat-tema. Och för vuxna finns chans att prova tango, där alla får testa att både föra och följa.

– Det är väldigt roligt att det är så många olika sorters dans på festivalen. Det är alla varianter – voguing och whacking från New York, flamenco, bollywood med mera, säger Elisabeth Ekström, pressansvarig för festivalen.

Planeta började för elva år sedan som ett nätverk för arrangörer som ville höja intresset för folk- och världsmusik. Med tiden har nätverket växt, och består numera av drygt 30 aktörer i Västsverige. Festivalen som pågår från onsdag till söndag har 80 programpunkter och erbjuder kulturupplevelser i form av både musik, dans, film och måleri.