Argentinsk tango och indisk filmdans. Ta en svängom till låtar från folkparkernas storhetstid eller pröva något helt nytt. När Dansa mera på fredag 7 november bjuder upp stadens seniorer blandas svenska swing-skatter från 1940-talet med indisk Bollywood och latinamerikansk Bachata.

Dansa mera på Dalheimers hus är ett samarbete mellan alla stadsdelar och brukar locka ett hundratal besökare.

– Folk kommer från hela stan. Förra året åkte till och med några från Kungsbacka hit för att dansa, säger Nélida Becerra på Senior Göteborg.

Det vinnande konceptet är att blanda friskt mellan olika musik- och dansstilar. Folkparksorkestern kommer att spela låtar som genom decennier fyllt de svenska folkparkerna. Men det blir också inslag av dramatisk argentinsk tango och färgstark, glittrande indisk filmdans.

Chans lära sig nya danssteg
Dessutom får seniorerna prova på populära Bachata – en mjuk, sensuell dans från Dominikanska republiken som blivit en självklarhet på salsaklubbarna.

– Jag tror det är en helt ny dans för många. Det finns en del förutfattade meningar om vad äldre gillar när det gäller dans och musik. Men många är väldigt nyfikna på nya stilar, säger Nélida Becerra.

Dansa mera på Dalheimers hus på fredag 7 november pågår mellan klockan 13 och 16. Fritt inträde. Göteborgs Stad arrangerar i samarbete med Musikcentrum Väst, Sensus och Folkuniversitetet.