”Alla har ett hjärta”. Så heter en välgörenhetsgala för Göteborgs kvinnojourer på lördagen. Fotbollslegenden Glenn Hysén och komikern Shan Atci är två av många artister som ställer upp gratis.

Bakom stödgalan i Frilagret står två unga tjejer som är aktiva i stadens ungdomsråd, Shahad George, 19 år, från Angereds ungdomsråd och Linnéa Augustsson, 17 år, från Frölunda-Askim-Högsbos ungdomsråd Vilja.

I somras var båda med på en veckas studieresa till Tyskland och Belgien som en del i ett stort EU-projekt.

Barnen på kvinnojourerna
– Det var ungdomar från Italien, Tyskland, Turkiet, Frankrike och Sverige. Vi fick lära oss en massa, till exempel hur EU-parlamentet jobbar och hur man startar ett projekt, berättar Shahad George.

– När vi kom hem, ville Linnéa och jag göra ett projekt. Inte bara något kul, utan något som blir bra för andra.

Tjejerna blev intresserade av barnens situation på kvinnojourerna när de förstod hur utsatta barnen är.

– Det är inte ju bara kvinnorna som är på kvinnojourerna utan även barnen som far illa, säger Shahad George.

Tvingas lämna hemmet
– Barnen har fått lämna sina hem och sina kompisar. Vi hoppas att barnen ska kunna göra roliga saker för de pengar vi får in på lördag, säger Shahad George.

Stödgalan hålls i Frilagrets lokaler (tidigare Rum för ung kultur) nära Järntorget.

Lokalen rymmer max 600 personer och med en entréavgift på 50 kronor, hoppas Shahad och Linnéa att få in runt 25.000 kronor. Alla artister ställer upp gratis.

Glenn Hysén kommer att hålla i en tävling med fina priser.

Fotbollstävling med Glenn
– Vi har blivit sponsrade med gymkort från Sportlife, värda 2.000 kronor styck. I stället för att bara lotta ut dem, ska Glenn Hysén hålla i en kul fotbollstävling där man kan vinna ett gymkort, säger Shahad George.

– Men det blir mycket mer, vi har 15 akter på scen. Inte bara musik, utan också en dansgrupp och en trollkarl. För barnens skull hoppas jag att det kommer mycket folk!

Galan startar kl 14.30. Förutom Glenn Hysén och Shan Atci uppträder bland andra Hammerfallbasisten Magnus Rosén, Mård & Shivano, Ervin Veisz, Alexia Enberg, Madelen Andersson och Hamodii & Baseba.