Populära informationsdisken Kulturpunkten på Stadsbiblioteket lägger ner efter jul. Nu är alltså sista chansen att vinna fina kulturklappar i Kulturpunktens adventskalender.

Informationsdisken Kulturpunkten har funnits i drygt tre år på Stadsbiblioteket. Det som började som en försöksverksamhet blev snabbt populärt.

Hämta gratislott vid disken

Statistik från första året visade att omkring 70 personer per dag – under evenemang som Kulturnatta och Bokmässan mer än det dubbla – kom för att ställa frågor om kulturlivet i Göteborg.
Efter jul kommer informationsdisken att tas bort eftersom det saknas pengar.

Men på tisdag 1 december öppnas alltså första luckan i Kulturpunktens sista julkalender. Liksom tidigare år kan alla besökare på Stadsbiblioteket hämta en gratislott vid disken. Klockan 12.30 dras två vinnare.

Fribiljetter till olika föreställningar

Det är olika kulturaktörer i Göteborg, som till exempel Göteborgsoperan, Stadsteatern, Hagabion, Pusterviksteatern och Världskulturmuseet som har donerat vinsterna.

– Det är bland annat fribiljetter till alla möjliga föreställningar, säger Julia Lang på Kulturpunkten.

Hon avslöjar också att det vissa dagar i samband med lucköppningen kommer att bjudas på framträdanden av olika teatergrupper som visar smakprov från kommande uppsättningar.
Kulturpunkten har öppet 12 till 18 på vardagar och 11 till 17 på lördagar, fram till och med den 23 december.