På lördag 29 januari inviger Sjöfartsmuseet Akvariet sitt ombyggda våningsplan. Plan tre rymmer nu en utställning om livet i en hamnstad, ett nytt lekrum för de minsta och en interaktiv utställning för barn och ungdomar. Här finns också möjlighet att ta del av museets arkiv.

Ombyggnaden av tredje våningen på Sjöfartsmuseet Akvariet har pågått under hela 2010. I planeringen har man utgått från egna undersökningar av vad människor i olika åldrar har för behov och önskemål inför ett besök på museet.

När plan tre nu återinvigs rymmer det en utställning om livet i en hamnstad, ett nytt lekrum för små barn och ett läsrum där man kan ta del av museets arkiv och samlingar.

Ny entré nästa steg

Här finns också T/S Supertuben som vänder sig främst till barn och ungdomar och som består av flera olika stationer. Till exempel en undervattensfilm som tar en med ner till havets djup i Skagerrak och Kattegatt, ett logistikspel där det gäller att lasta containrar på rätt sätt, och en stor dataskärm med pekfunktion där man kan skapa sin egen fantasifisk som sedan får simma på väggen i ett stort virtuellt akvarium.

Det finns också en bryggsimulator, som nog kommer att locka även vuxna. Här får man prova på att styra in ett fartyg till kaj i en stor, avancerad simulator.

Nästa steg i förändringen av Sjöfartsmuseet Akvariet blir att bygga en ny och funktionell entré till museet.

Det ombyggda tredje våningsplanet invigs 29-30 januari, då är det fri entré och museet har öppet från klockan 12 till 16.

6D72_2.jpg

Foto: Olle Andersson