Flera nya utställningar. Lördag 10 december öppnar Sjöfartsmuseet Akvariet igen efter en stor om- och tillbyggnad. Då går det bland annat att se ett nytt akvarium och flera nya utställningar.

Det är den största ombyggnaden som gjorts i Sjöfartsmuseet Akvariets historia. Det finns en ny entré mot Karl Johansgatan och tillgängligheten har förbättrats med nya trappor och hissar. Under marken i museiparken har det byggts ett cirka 1100 kvadratmeter stort akvarium. Museet har även fått en ny bistro och museibutik och det är större grönytor i parken.

Flera nya utställningar

Sjöfartsmuseet Akvariet har flera nya utställningar. En av dem är en stor basutställning. Den är över 400 kvadratmeter stor och visar fler än 300 föremål ur samlingarna.

– Vi är glada att välkomna både nya och gamla besökare tillbaka till ett nytt hus med större publikytor och spännande upplevelser för alla sinnen. Havet är vår värld – och dess betydelse för vår planet och våra livsmiljöer har aldrig varit större. Hos oss kan du ta del av aktuell forskning och fascineras och uppslukas av livet ovan, under och vid havsytan, säger Carina Sjöholm, museichef.