Skapas av Max Sansing. Som en fortsatt hyllning till Göteborgs 400-årsjubileum har Chicago-baserade konstnären Max Sansing bjudits in för att skapa en muralmålning på Sjumilahallen.

Verket blir det åttonde som gatukonstorganisationen Artscape producerar i Göteborg under jubileumsåret 2021. Sjumilahallens muralmålning möjliggörs genom ett stöd från Stenastiftelsen.

”Kommer sätta Biskopsgården på den internationella konstkartan”

– Att få bjuda in Max Sansing känns stort. Han är en politiskt medveten konstnär som förenar symbolism, realism och starka färger på otroligt inspirerande vis och det kommer sätta Biskopsgården på den internationella konstkartan, säger Daniel Wakeham en av Artscapes grundare.

Max Sansing fick sin informella träning på Chicagos graffiti-scen och har sedan dess tagit en formell examen vid American institute of art och har förutom sina muraler visats på gallerier från Washington till Miami. Nu står Sjumilahallen vid Friskväderstorget på tur och detta är den första gången som konstnären besöker Sverige och Europa.

Idrotts- och föreningsförvaltningen som äger byggnaden har bistått projektet med att ansöka om och finansiera bygglovet för målningen.